Sneško domaćica

Sneško domaćica


Naučila sam da kuvam kada sam se udala. Sada, posle 39 godina braka, uživam u kuvanju i spremanju raznih jela, poslastica, kolača i torti za svoju porodicu i prijatelje. Volim da eksperimentišem i isprobavam nove recepte.

недеља, 04. септембар 2016.

SPIRALICE OD TESTENINE SA TIKVICAMA













Testenina je vrlo inspirativna za spremanje i možete je kuvati, peći, pomašati sa povrćem, raznim sirevima, tunjevinom, raznim mesom, spremati kao topli ili hladni obrok, u salati. Podjednako je dobra i u slatkim varijantama. Znači, za svakoga po nešto. Ovaj recept je vrlo jednostavan i lagan za pripremu a izuzetno ukusan.








POTREBNE NAMIRNICE:

- 400 g spiralne posne testenine
- 1 šolja sojinih ljuspica
- 400 g mladih tikvica
- 1 kašičica kurkume u prahu
- 1 kašičica belog luka u prahu
- 1 kašičica sitne morske soli
- prstohvat djumbira u prahu
- 2 kašike samlevene sušene zeleni
- 2+2 kašike maslinovog ulja
- pola veze mirodjije
- 250 ml neutralne pavlake
- 300 g čeri paradajza
- 2 kašike seckanog vlašca
- 2 kašike susama




























PRIPREMA:

U dublji lonac sipajte oko 2 l vode i stavite na ringlu da prokuva. Dodati prstohvat morske soli i testeninu. Promešati i kada baci ključ isključiti ringlu, poklopiti lonac i ostaviti oko 15 minuta da testenina omekša. Procediti testeninu i dodati kašiku maslinovog ulja i promešati da se testenina ne bi slepila, i ostavite je sa strane.
U dublji tiganj stavite kašiku maslinovog ulja, tikvice isečene na kockice i začine osim mirodjije. 
Tikvice malo propržite, dodajte sojine ljuspice, koje ste prethodno natopili vrelom vodom, promešajte i dolite 2 dl vode. Pustiti na tihoj vatri da se tikvice dinstaju dok ne omekšaju. 
Dodajte mirodjiju i neutralnu pavlaku i pustite da baci ključ.
Sada dodajte obarenu testeninu i sve lepo promešajte.
Na tanjir za serviranje stavite testeninu sa tikvicama. Pospite seckanim vlašcem, poredjajte odozgo nekoliko presečenih čeri paradajza i pospite susamom. 

Ako ne volite susam izostavite ga.













Prijatno!

Нема коментара:

Постави коментар

Možete komentarisati ali bez uvredljivih sadržaja.