Sneško domaćica

Sneško domaćica


Naučila sam da kuvam kada sam se udala. Sada, posle 39 godina braka, uživam u kuvanju i spremanju raznih jela, poslastica, kolača i torti za svoju porodicu i prijatelje. Volim da eksperimentišem i isprobavam nove recepte.

уторак, 20. септембар 2016.

PUŽIĆI SA DŽEMOM















Kiselo ili kvasno testo je vrlo zahvalno za pravljenje bilo slatkih ili slanih pužića, kiflica, pitica, študli... Ovo je jedna brza varijanta za pužiće sa džemom.





POTREBNE NAMIRNICE:


- 500 g brašna T-400 meko
- 2,5 dl toplog mleka
- 1 kocka kvasca
- 2 kašike ulja
- 2 kašičice šećera
- 1 kašičica soli
- 1 tegla džema od kajsija ili po želji
- 2 kašičice cimeta u prahu



















PRIPREMA:


U dublju posudu staviti izmrvljen kvasac, šećer i malo toplog mleka, odvojiti od ukupne količine mleka, i 1 kašiku brašna. Promešati i ostaviti da se kvasac otopi i malo nadodje.

Posebno pripremiti posudu sa brašnom solju i uljem i dodati pripremljen kvasac i sa ostatkom mleka zamesiti testo mikserom, nastavci za testo ili ručno.

Pokriti čistom kuhinjskom krpom i ostaviti na toplo mesto da testo nadodje i udvostruči svoju količinu.

Uskislo testo premesite i podelite na 2 dela, da bi vam bilo lakše za rad. 

Pobrašnite radnu površinu i svaku polovinu testa razvući oklagijom u pravougaonik. Namažite džemom i pospite cimetom. Urolati kao štrudlu i iseći nožem na komade debljine 2 cm. Ovako uraditi i sa drugim delom testa.

Pleh od rerne podmažite margarinom i složite komade testa okrenute prema gore da podsećaju na pužiće. Na svaki komad stavite kockicu margarina i ostavite da malo nadodju a za to vreme zagrejte rernu na 200 C stepeni.

Staviti pleh u rernu i pužiće peći dok ne porumene, oko 15 do 20 minuta. 

Izvadite pečene pužiće, pokrite i ostavite da se prohlade.

Poslužite tople uz mleko, čaj ili po želji.



Ova količina testa je za 2 pleha.














Prijatno!

Нема коментара:

Постави коментар

Možete komentarisati ali bez uvredljivih sadržaja.