Sneško domaćica

Sneško domaćica


Naučila sam da kuvam kada sam se udala. Sada, posle 39 godina braka, uživam u kuvanju i spremanju raznih jela, poslastica, kolača i torti za svoju porodicu i prijatelje. Volim da eksperimentišem i isprobavam nove recepte.

понедељак, 12. септембар 2016.

PASTERIZOVAN ČERI PARADAJZ











Malo sam eksperimentisala i odlučila da probam kako bi izgledalo da čeri paradajz ostavim i na drugi način osim sušenja i zamrzavanja pa sam ih stavila u tegle kao kompot. Uspelo je i može da se koristi za jelo kao i svaki drugi paradajz.











POTREBNE NAMIRNICE


- 3 kg čeri paradajza sitnijeg (otprilike)
- 14 ljutih papričica (po 2 za svaku teglu)
- 14 grančica peršunovog lista (po 2 za svaku teglu)
- 7 kašičica soli (po 1 za svaku teglu)
- 3,5 kašičice belog luka u granulama ili 7 čenova belog luka
- voda
- 7 velikih tegli od 1 kg




















PRIPREMA:


Čeri paradajz očistite od drškica i dobro operite. 

Redjajte u sterilisane tegle, u mom slučaju sam upotrebila 7 tegli. Nisam sigurna da li je bilo 3 kg čeri paradajza jer nisam merila pa sam napisala meru odokativno. Vi napunite onoliko tegli koliko želite.

U svaku teglu sa strane ugurajte po 2 ljute papričice i po dve grančice svežeg peršunovog lista.

Direktno u teglu sipajte so i po pola kašičice belog luka. Ako volite više svež beli luk u svaku teglu dodajte iseckan po jedan čen belog luka.

Tegle napunite vodom i svaku teglu zatvorite metalnim poklopcem.

U veći lonac stavite na dno kuhinjsku krpu i složite tegle, meni su trebala 2 lonca.

Sipajte u lonac vodu da prekrije tegle, stavite lonac na ringlu i uključite da kuva na nižoj temperaturi. Kada prokuva voda u loncu, kuvajte oko 20 minuta. Pazite da ne kuva previše jako da vam tegle ne popucaju. 

Sklonite sa vatre i ostavite tegle u vodi da se potpuno ohlade. 

Izvadite tegle iz vode, obrišite i odložite u ostavu.

Voda u teglama izgleda zamućena zbog belog luka u granulama, jer on se u vodi ne rastvara. Pasterizacija je odličan način čuvanja zimnice i zato nije potrebno dodavati konzervans ni šećer.










Prijatno!

Нема коментара:

Постави коментар

Možete komentarisati ali bez uvredljivih sadržaja.