Sneško domaćica

Sneško domaćica


Naučila sam da kuvam kada sam se udala. Sada, posle 39 godina braka, uživam u kuvanju i spremanju raznih jela, poslastica, kolača i torti za svoju porodicu i prijatelje. Volim da eksperimentišem i isprobavam nove recepte.

среда, 07. септембар 2016.

NEKUVANI SOK OD GROŽDJA















Sezona je groždja i treba to iskoristiti. Možete da pravite džem, slatko, sok ili sirće. Odlučila sam se za sok, jer imam blender sa filterom, koji odvoji ljusku i koske a sok posebno. Sa ovom spravicom možete da napravite svež sok od kivija, jagoda, kupina, malina jer odvaja i najsitnije semenkice. Ne reklamiram blender jer ovakav više ne možete da kupite, stara je nekih 20 godina, ali sam ga koristila vrlo malo. Ne morate da imate nutribulet, dovoljan vam je blender sa filterom a i sada mogu da se kupe i nisu mnogo skupi.










POTREBNE NAMIRNICE:

- 2 kg crnog groždja a može i belo

















PRIPREMA:


Groždje operite i odvojite zrna. Namestite blender u koji ste stavili filter i ubacujte zrna onoliko koliko može da stane u filter. Uključite i iscediće vam se sok koji prespite u flašu.
Dobije se 1,5 l čistog soka. 
Sipajte u čaše i poslužite.

Upotrebite ga odamah, ili zamrznite, u suprotnom će vam se ukiseliti. Ostatke od groždja upotrebite za pravljenje domaćeg sirćeta.












Prijatno!

Нема коментара:

Постави коментар

Možete komentarisati ali bez uvredljivih sadržaja.