Sneško domaćica

Sneško domaćica

Volim da kuvam i pripremam razna jela, poslastice, peciva, kolače, torte ... za moju porodicu i prijatelje. Uživajte i vi sa nama.

понедељак, 12. септембар 2016.

DŽEM OD MEŠANOG VOĆA












Kada je u pitanju spremanje džemova uvek možete pustiti mašti na volju i ako imate razno voće a ne znate šta s njim, napravite džem. Tako je nastao i ovaj džem od mešanog voća.








POTREBNE NAMIRNICE:


- 4 komada manje breskve
- 6 komada kajsija
- 10 komada šljiva
- 4 komada jabuka




























PRIPREMA;


Voće dobro operite i očistite od koštica a jabuke oljuštite i isecite na manje komade. 

Stavite voće u dublji sud u kome će se kuvati. Dodajte vode tek toliko da voće ne bude suvo, pola čaše, jer ono samo pusti odredjenu količinu vode pa zato nije potrebno više.

Stavite na ringlu uključite da se kuva. Kada voće počne da kuva smanjite temperaturu na 3, kod mene ide do 9, i lagano krčkajte voće dok ne ukuva sva tečnost. 

Džem je gotov kada varjačom provuče kroz džem a na dnu posude se viti trag.

U pripremljene tegle sipajte vruć džem do vrha i zatvorite metalnim poklopcima. Tegle okrenite na poklopce, pokrite ubrusom i ostavite da se ohlade. 

Ohladjene tegle okrenite ponovo i odložite u ostavu.

Za ovaj džem nije potreban šećer a ni konzervans. Okretanjem na poklopac tegle povuku vakum i na taj način mogu da se sačuvaju i 2 do 3 godine. Kada otvorite teglu čuvajte je frižideru jer tek tada može da se pokvari.  Ovo je količina za jednu veliku teglu.








Prijatno!

Нема коментара:

Постави коментар

Možete komentarisati ali bez uvredljivih sadržaja.