Sneško domaćica

Sneško domaćica


Naučila sam da kuvam kada sam se udala. Sada, posle 39 godina braka, uživam u kuvanju i spremanju raznih jela, poslastica, kolača i torti za svoju porodicu i prijatelje. Volim da eksperimentišem i isprobavam nove recepte.

понедељак, 15. август 2016.

PITA SA ZELJEM I ŠITAKI PEČURKAMA










Jednostavna pita od kiselog testa sa dve vrste fila i to kombinacija zelje i šitaki pečuraka je više nego ukusna i mami da potražite još jedno parče.





POTREBNI SASTOJCI:


  • za testo:

  • - 500 +50 g brašna za kiselo testo
  • - pola kocke kvasca
  • - 1 kašičica soli
  • - 2 kašičice šećera
  • - 250 ml toplog mleka
  • - 2 kašike maslinovog ulja

  • za I fil:

  • - 400 g sira ( po vašoj želji)
  • - 1 komad jaja
  • - 1 pakovanje zelja
  • - po ukusu so
  • - 1 kašika maslinovog ulja

  • za II fila:

  • - 400 g šitaki pečurke
  • - po ukusu beli luk u granulama
  • - po ukusu biber
  • - 1 kašika kečapa
  • - po ukusu so
  • - 1 kašika maslinovog ulja

  • i još:

  • - malo susama




 PRIPREMA:




U odgovarajuću posudu stavite sve sastojke za testo i zamesite teso ručno ili mikserom, nastavci za testo, da dobijete testo koje se ne lepi i odvaja od posude. Pokrite i ostavite na toplom da se testo udupla, oko 40 minuta.

Nadošlo testo izvadite na pobrašnjenu radnu površinu i malo ga promesite. Podelite testo na 4 dela. Svaki deo razvucite u koru veličine pleha u kojem će te peći pitu.

Pleh obložite papirom za pečenje. Stavite prvu koru na koju nanesite pola fila od sira, koji ste napravili tako što ste pomešali sir, jaje, so, maslinovo ulje i blanširano zelje isečeno na tračice.

Sada nanesite drugu koru kreko koje nanesite sav fil od pečurki,koje ste prethodno iseckali i sa začinima prodinstali da omekšaju, dodali kečap i ohladili.

Nanesite i treću koru i preko nje drugi deo fila od sira.

Stavite četvrtu koru, premažite je mlekom i pospite sa malo susama.
 
Ostavite je da malo odmori dok zagrejete rernu.

Pitu pecite u zagrejanoj rerni na 180 C stepeni oko 50 minuta.

Pečenu pitu izvadite iz rerne, pokrite i ostavite da se prohladi.

Secite na parčiće po želji i poslužite. Prijatno!

Za ovu pitu sam koristila okruglu teflonsku tepsiju do 30 sm veličine. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Prijatno!





Нема коментара:

Постави коментар

Možete komentarisati ali bez uvredljivih sadržaja.