Sneško domaćica

Sneško domaćica


Naučila sam da kuvam kada sam se udala. Sada, posle 39 godina braka, uživam u kuvanju i spremanju raznih jela, poslastica, kolača i torti za svoju porodicu i prijatelje. Volim da eksperimentišem i isprobavam nove recepte.

уторак, 02. август 2016.

PITA SA KUPINAMA








 



Kupine su uveliko stigle. Ovo voće, koje je puno vitamina i jako zdravo treba iskoristiti najbolje moguće a to je jesti ga u svežem stanju. Meni se više dopadaju kolači i poslastice od kupina. Ova neobična pita od kupina i rezanaca od kora je jako ukusna, sočna i prosto vas mami da je probate.












POTREBNE NAMIRNICE:


- 500 g gotovih kora (isečene na rezance)
- 500 g kupina
- 4 komada jaja
- 100 g + 50 g kristal šećera
- 1 + 1 kesica vanilin šećera
- 1 dl + 2 kašike ulja
- 4 dl jogurta
- 1 kesica praška za pecivo
- 3 kašike integralnog kornfleksa (sitno mlevenog)
- 4 kašike kokosovog brašna
- po potrebi prah šećer
 



















































PRIPREMA:


Kore izvadite iz omota i onako savijene isecite na trake širine 2 cm i rastresite, da se razdvoje.

Kupine operite i dobro ocedite i ostavite sa strane.

Sada napravite fil od jaja, 100 g kristal šećera, 1 kesice vanilin šećera, koje mikserom umutite da budu penasta. Dodati ulje, jogurt i prašak za pecivo i sve promešati da se lepo sjedini.

Vatrostalnu posudu ili kalup u kojem će te peći pitu podmažite sa 2 kašike ulja. Stavote polovinu rezanaca od kora i preko sipajte kašikom polovinu fila.

Složite preko voće, koje pospite sa 50 g kristal šećera, 1 kesicom vanilin šećera i mlevenim integralnim kornfleksom.

Preko voća dodajte ostatak rezanaca od kora i sve prelijte ostatkom fila. Pospite odozgo kokosovo brašno. Ostaviti nekih 30 minuta da kore upiju fil. Za to vreme zagrejte rernu na 180 C stepeni. Stavite pitu da se peče dok lepo ne porumeni, oko 30-40 minuta.

Pitu izvaditi iz rerne, pokrite kuhinjskom krpom i ostaviti da se prohladi.

Seći na kocke i poslužiti.

Kolač možete da pospete šećerom u prahu, ako volite.
















Prijatno!

Нема коментара:

Постави коментар

Možete komentarisati ali bez uvredljivih sadržaja.