Sneško domaćica

Sneško domaćica


Naučila sam da kuvam kada sam se udala. Sada, posle 39 godina braka, uživam u kuvanju i spremanju raznih jela, poslastica, kolača i torti za svoju porodicu i prijatelje. Volim da eksperimentišem i isprobavam nove recepte.

понедељак, 15. август 2016.

KEKS TORTA SA TRI VRSTE SLADOLEDA













Jednostavna letnja poslastica je sladoled napravljen od gotove smeše za sladoled. Odlučila sam da isprobam Imlekovu smešu za sladoled iz tetratapa sa tri vrste ukusa, čokolada, vanila i jagoda. Od sva tri ukusa sam napravila tortu uz dodatak keksa petit ber.








POTREBNI SASTOJCI:

- 64 komada keksa petit ber ili neki sličan
- 1 pakovanje gotove tečne smeše za sladoled od vanile
- 1 pakovanje gotove tečne smeše za sladoled od čokolade
- 1 pakovanje gotove tečne smeše za sladoled od jagode
- 1 kesica šlaga za odozgo a i ne mora.



























PRIPREMA:


Uzeti tri posude za mućenje i u svaku sipati po jednu gotovu smešu za sladoled. Mikserom mutiti svaku posebno, prema uputstvu sa pakovanja.

Uzeti dublju kutiju u koju mogu da stanu u jednom redu 16 komada keksa petit ber. 
Staviti red keksa pa preko sipati umućen sladoled od vanile.
Poredjati drugi red keksa pa sipati umućen sladoled od čokolade.
Opet stavite red keksa i sipajte umućen sladoled od jagoda.
Odozgo stavite četvrti red keksa i kutiju zatvorite poklopcem i odložite u zamrzivač.
Posle nekoliko sati kada se sve lepo zamrzne, izvaditi kutiju iz zamrzivača i seći kocke sladoleda prema keksu koji ste koristili. 
Sladoled tortu možete da ukrasite šlagom odozgo, pre zamrzavanja ili posle, ako volite. U mom slučaju nije korišćen šlag već voće. Sladoled je poslužen uz višnje.

Od ove količine se dobije jako velika torta. Izdašna je, jako ukusna i možete poslužiti od 16 do 20 osoba, što zavisi od toga kako sečete kocke. Ova tečna smesa za sladoled prilikom mućenja ne bude previše čvrsta, već ostaje malo tečna, da vas ne bi bunilo prilikom mućenja.















Prijatno!

Нема коментара:

Постави коментар

Možete komentarisati ali bez uvredljivih sadržaja.