Sneško domaćica

Sneško domaćica


Naučila sam da kuvam kada sam se udala. Sada, posle 39 godina braka, uživam u kuvanju i spremanju raznih jela, poslastica, kolača i torti za svoju porodicu i prijatelje. Volim da eksperimentišem i isprobavam nove recepte.

петак, 22. јул 2016.

ŠOPSKA SALATA NA MOJ NAČIN










Šopska salata je salata od povrća i sira i salata koja je jako poznata u Srbiji jer je tipična srpska salata. Možda neko ne voli ovakvu kombinaciju povrća i sira ali zato uvek možete nešto da promenite i napravite salatu po svom ukusu.





POTREBNI SASTOJCI.


- 2 šake rukole

- 200 g krastavca
- 150 g paradajza
- 1 zelena paprika
- 2 struka mladog luka
- 200 g sira u kriškama
- 4 kašike maslinovog ulja
- 1 limun - samo sok
- po ukusu sitna morska so





















PRIPREMA:


Krastavac samo operite, obrišite i isecite na pola pa na tanke polutke.
Paradajz operite, obrišite i isecite na tanke kriške.
Mladi luk operite i isecite na kolutiće.
Papriku operite, obrišite i isecite na kolutiće.
Sir izdrobite  na sitno.

Na tanjir za serviranje stavite prvo rukolu, pa krastavce, paradajz, i svaki red po malo solite, zalite sa kašikom maslinovog ulja i malo limunovog soka. Sada odozgo rasporedite izmrvljen sir, papriku isečenu na kolutiće i mladi luk. Sve zalite sa ostatkom maslinovog ulja i limunovim sokom.

Stavite salatu da se rashladi i poslužite kao obrok ili uz neko glavno jelo.












Prijatno!


Нема коментара:

Постави коментар

Možete komentarisati ali bez uvredljivih sadržaja.