Sneško domaćica

Sneško domaćica

Volim da kuvam i pripremam razna jela, poslastice, peciva, kolače, torte ... za moju porodicu i prijatelje. Uživajte i vi sa nama.

четвртак, 9. јун 2016.

VARIVO OD KELJA













Davno nisam spremala kelj. Juče dobijem od ćerke glavicu kelja ali greškom jer je ona mislila da mi je spakovala karfiol, jer je trebalo da bude obrnuto. U dilemi šta sa keljom, jer davno ga nisam spremala a onako kako ga je spremala moja mama sada mi ne odgovara. Smislim i počnem. Pa da počnemo.








POTREBNE NAMIRNICE:


- 1 glavica kelja (oko 1 kg)
- 1 kg mladog krompira (manji komadi)
- 1 struk mladog luka sa glavicom i lišćem
- 1 kašičica kurkume u prahu
- na vrh noža djumbira u prahu
- 1 kašičica belog luka u granulama
- 2 kašike ZAČIN OD SUŠENOG POVRĆA
- 1 kašika seckanog vlašca
- 2 kašičice aleve paprike
- po ukusu sitne morske soli
- 1 šolja kuvanih sirovih leblebija
- 1 kašika maslinovog ulja
- peršunov list




















PRIPREMA:


Glavicu kelja očistite ako ima neki list koji nije dobar i odrstranite mu koren i zadebljanja na listovima i operite. U posebnu posudu sipajte vodu i malo soli. Zagrejte vodu do vrenja i ubacite očišćeni kelj i par minuta ga blanširajte. Ocedite vodu i ostavite kelj sa strane.

Uzeti drugu posudu za kuvanje i na dno stavite maslinovo ulje, dodati seckan mladi luk, obareni kelj, začine, leblebije i cele komade krompira. Naliti vodom da prekrije svo povrće, poklopiti i pustiti da se kuva dok se ne skuva krompir. Nekoliko krompira izgnječiti i to će dati gustinu jelu. Probajte da li je dovoljno začinjeno pa ako nije dodajte još soli. Na kraju dodajte malo seckanog peršuna.

Poslužite toplo kao glavno jelo.
















Prijatno!

Нема коментара:

Постави коментар

Možete komentarisati ali bez uvredljivih sadržaja.