Sneško domaćica

Sneško domaćica


Naučila sam da kuvam kada sam se udala. Sada, posle 39 godina braka, uživam u kuvanju i spremanju raznih jela, poslastica, kolača i torti za svoju porodicu i prijatelje. Volim da eksperimentišem i isprobavam nove recepte.

четвртак, 02. јун 2016.

MLADI KROMPIRIĆI IZ RERNE


















POTREBNE NAMIRNICE:


- 1 kg mladih krompirića (što sitniji)
- 1 kašika kurkume u prahu
- na vrh noža djumbira u prahu
- 1 kašičica belog luka u granulama
- malo sitne morske soli
- 1 kašika sušenog začina od povrća
- 3-4 kašike hladno cedjeno suncokretovo ulje
- 1 kašika seckanog vlašca












PRIPREMA;


Mlade krompiriće dobro operite i ne morate da ih čistite.

Stavite ih u dublju posudu i pospite začinima i uljem.

Sve dobro promešajte i sipajte u vatrostalnu činiju za pečenje.

Stavite u rernu na 200 C stepeni, infra zraci ili topli vazduh, i pecite oko 20 minuta.

Kada porumene izvadite iz rerne, pospite seckanim vlašcem.

Poslužite dok su još vrući kao glavno jelo uz paradajz i krastavce.














Prijatno!

Нема коментара:

Постави коментар

Možete komentarisati ali bez uvredljivih sadržaja.