Sneško domaćica

Sneško domaćica


Naučila sam da kuvam kada sam se udala. Sada, posle 39 godina braka, uživam u kuvanju i spremanju raznih jela, poslastica, kolača i torti za svoju porodicu i prijatelje. Volim da eksperimentišem i isprobavam nove recepte.

понедељак, 23. мај 2016.

ZAPEČENI BROKOLI


















POTREBNI SASTOJCI:



- 3 cveta brokulija

- 1/2 pola kesice koncentrata za krem čorbu od pečuraka

- 2 komada jaja

- 2 dl kisele pavlake

- 2 kašike maslinovog ulja






















PRIPREMA:





Brokoli oprati i staviti u 2 litre vrele slane vode oko par minuta. Ocediti ga od vode, izdvojiti na cvetove  složiti u vatrostalnu činiju podmazanu maslinovim uljem. Razmutite koncentrat za krem čorbu sa pola deci vode, dodajte pavlaku i jaja i sve dobro sjedinite. Prelijte brokoli i stavite u zagrejanu rernu na 200"C kratko da se samo malo zapeče. Služiti samo ili kao prilog uz meso. 








Savet: 


Vodu u kojoj se bario brokoli nemojte baciti od nje napravite čorbu. Takodje i drške i neki sitniji cvet ostavite za čorbu. 

















 Prijatno!






Нема коментара:

Постави коментар

Možete komentarisati ali bez uvredljivih sadržaja.