Sneško domaćica

Sneško domaćica


Naučila sam da kuvam kada sam se udala. Sada, posle 39 godina braka, uživam u kuvanju i spremanju raznih jela, poslastica, kolača i torti za svoju porodicu i prijatelje. Volim da eksperimentišem i isprobavam nove recepte.

петак, 13. мај 2016.

TANJINE OBLANDE









Oblande sam jela kod moje drugarice Tanje. Naravno da sam odmah tražila recept i tako su i oblande dobile ime po njoj.













POTREBNE NAMIRNICE:




- 18 kašika mleka
- 250 g margarina
- 400 g šećera
- 4 komada jaja

- 300 g plazma keksa
- 100 g mlevenih oraha (može i bez ili kokos)
- 1 pakovanje većih oblandi







PRIPREMA:



Staviti u odgovarajuću posudu mleko i šećer i kuvati da se šećer otopi, dodati margarin i mešati dok se margarin ne otopi, negde oko 15 minuta. 

Posebno umutiti belanca, sa trunom soli, u čvrstu penu, postepeno dodavati žumanca i mutiti lagano. 

U vrelo mleko postepeno dodavati smesu od jaja i svo vreme mutiti mikserom najmanjom brzinom. Kada se smesa zgusne dodati mlevenu plazmu i orahe. 

Dobro sjediniti i filovati kore oblande sa strane na kojoj su veće kockice. 

Poslednju koru oblande okrenuti da sitne kockice budu odozgo i ne filovati je. 

Ostaviti da se oblanda stegne i seći na štangle.

Savet: možete da nafilujete i poslednju koru i da je pospete orasima. Umesto oraha može da se stavi kokos. U ovom slučaju nije dodato ništa drugo osim plazma keksa.










Prijatno!

Нема коментара:

Постави коментар

Možete komentarisati ali bez uvredljivih sadržaja.