Sneško domaćica

Sneško domaćica


Naučila sam da kuvam kada sam se udala. Sada, posle 39 godina braka, uživam u kuvanju i spremanju raznih jela, poslastica, kolača i torti za svoju porodicu i prijatelje. Volim da eksperimentišem i isprobavam nove recepte.

уторак, 31. мај 2016.

ŠAMPINJONI SA SUVIM MESOM I LUKOM














POTREBNE NAMIRNICE:


- 2 pakovanja šampinjona krupnijih
- 2 veće glavice crnog luka
- 2 kašike kurkume
- 2 kašike ZAČIN OD SUŠENOG POVRĆA
- po ukusu sitna morska so
- 4 kašike maslinovog ulja
- 200 g suvog mesa ili slanine
- vlašac














PRIPREMA:


U teflonsku tepsiju stavite šampinjone okrenute kapicama prema dole. Crni luk očistite i isecite na rebarca i rasporedite ga preko šampinjona. Pospite preko kurkumu, ZAČIN OD SUŠENOG POVRĆA, sitnu morsku so i maslinovo ulje. Odozgo poredjajte suvo meso isečeno na manje komade. Stavite tepsiju u zagrejanu rernu na 200 C stepeni da se povrće i suvo meso zapeku. U toku pečenja jednom promešajte. Pečenje traje nekih 15 minuta u mom slučaju jer sam koristila topli vazduh a vi pečenje prilagodite vašoj rerni. 
Poslužite toplo kao glavno jelo uz salatu po želji. U mom slučaju je to bila SALATA OD POVRĆA.














Prijatno!

Нема коментара:

Постави коментар

Možete komentarisati ali bez uvredljivih sadržaja.