Sneško domaćica

Sneško domaćica


Naučila sam da kuvam kada sam se udala. Sada, posle 39 godina braka, uživam u kuvanju i spremanju raznih jela, poslastica, kolača i torti za svoju porodicu i prijatelje. Volim da eksperimentišem i isprobavam nove recepte.

четвртак, 12. мај 2016.

ŠAMPINJONI I JAJE NA OKO















POTREBNE NAMIRNICE:


- 1 pakovanje šampinjona
- 4 komada jaja
- 10 glavica luka arpadžik
- 2 kašike maslinovog ulja
- morske soli po ukusu
- 2 kašike seckanog vlašca











PRIPREMA.


Šampinjone dobro očistite i stavite u tiganj da se proprže na maslinovom ulju dok ne porumene. Dodati očišćen luk i presečen na pola ili četvrtine i još malo pržiti da luk pusti ukus. Izlomiti odozgo jaja i malo posoliti. Ostaviti na isključenoj ringli da se jaja polako ispeku, dok belance ne po beli a žumance bude polu živo. Posuti odozgo iseckanim vlašcem i poslužiti toplo kao glavno jelo. Obrok je predvidjen za 2 osobe.











Prijatno!

Нема коментара:

Постави коментар

Možete komentarisati ali bez uvredljivih sadržaja.