Sneško domaćica

Sneško domaćica


Naučila sam da kuvam kada sam se udala. Sada, posle 39 godina braka, uživam u kuvanju i spremanju raznih jela, poslastica, kolača i torti za svoju porodicu i prijatelje. Volim da eksperimentišem i isprobavam nove recepte.

недеља, 29. мај 2016.

PITA GUŽVARA SA SIROM














POTREBNE NAMIRNICE:


- 1 pakovanje kora za pitu
- 8 + 2  komada jaja
- 100 g sira u kocki
- 1 l jogurta
- 1 dl + 2 kašike maslinovog ulja
- po ukusu so
- 1 kašika kima




POSTUPAK PRAVLJENJA PITE




GOTOVA PITA










PRIPREMA:


Okruglu tepsiju obložite papirom za pečenje. Na dno stavite dve i dve kore unakrst, da krajevi vire van tepsije.

U dublju posudu izlomiti 8 komada jaja, dodati sir u kocki i izdrobiti ga na krupnije komade. Dodati ulje, jogurt, so i sve lepo sjediniti u kompaktnu redju smesu.

Odvojite 2 kore za odozgo a ostatak kora gužvajte tako što uhvatite koru za sredinu okrenutu prema dole. Saviti čošak koji se dobije i staviti u tepsiju. Tako uradite sa svim korama. Smesu od sira i jaja prelijte preko složenih kora. Pkrite pitu sa 2 kore i ušuškajte. Posebno izlomite 2 jaja i dodajte 2 kašike ulja i malo soli i prelite pitu. Pospite odozgo kim. Izbockajte je nožem i stavite u zagrejanu rernu na 200 C stepeni da se peče.

Kada pita porumeni izvadite je iz rerne i okrenite na veći tanjir, kao kada prevrćete burek. Ostavite pitu u tom položaju da se prohladiti. Uzeti drugi veći tanjir i staviti preko pite i opet je prevrnite na lice.

Secite na parčiće po želji i poslužite.














Prijatno!

Нема коментара:

Постави коментар

Možete komentarisati ali bez uvredljivih sadržaja.