Sneško domaćica

Sneško domaćica


Naučila sam da kuvam kada sam se udala. Sada, posle 39 godina braka, uživam u kuvanju i spremanju raznih jela, poslastica, kolača i torti za svoju porodicu i prijatelje. Volim da eksperimentišem i isprobavam nove recepte.

понедељак, 16. мај 2016.

PIRE OD SPANAĆA SA ĆURETINOM
















POTREBNE NAMIRNICE:




– 400 g smrznutog spanaća
– 2 kašike brašna
– 1/2 kašičice belog luka u prahu
– 1 kašičica suvog biljnog začina
– 1 šolja mleka
– 600 g ćuretine (belo meso)
– 5 kašika maslinovog ulja
– 1 kesica krem supe od pečuraka















PRIPREMA:



Spanać otopiti i staviti na 3 kašike maslinovog ulja da se proprži, dodati brašno, promešati i naliti mleko da se dobije redja masa. Ako je potrebno povećati količinu mleka. Začiniti belim lukom i suvim biljnim začinom. Poklopiti i krčkati na tihoj vatri da se jelo zgusne i postane kašasto. 

U isto vreme u drugoj šerpi zagrejati ostatak ulja i staviti meso isečeno na manje komade da se malo proprži da požuti, dodati malo vode i poklopljeno dinstati dok ne omekša. U činijici izmešati smesu za krem supu sa pola čaše vode i gotovo meso preliti. Ostaviti da baci ključ da bi se sastojci sjedinili. 

Na sredinu plitkog tanjira staviti spanać, okolo dodati meso sa saftom i poslužiti toplo kao glavno jelo.








Prijatno!

Нема коментара:

Постави коментар

Možete komentarisati ali bez uvredljivih sadržaja.