Sneško domaćica

Sneško domaćica


Naučila sam da kuvam kada sam se udala. Sada, posle 39 godina braka, uživam u kuvanju i spremanju raznih jela, poslastica, kolača i torti za svoju porodicu i prijatelje. Volim da eksperimentišem i isprobavam nove recepte.

недеља, 29. мај 2016.

PICA HLEB

















Ako imate hleb od juče možete da napravite ovu jednostavnu varijantu pice sa hlebom. Brzo se sprema a veoma je ukusno i odličan topli obrok.



POTREBNE NAMIRNICE:


- 1 vekna integralnog hleba
- 16 listova šunke ili pečenice
- 16 listova kačkavalja
- 125 g putera
- kečap sa ukusom pice
- origano


























PRIPREMA:


Pripremite pleh u koji staje vekna hleba i obložite ga papirom za pečenje. Vekna hleba ako je cela isecite je na kriške ali ne do kraja. U mom slučaju je hleb već bio isečen ali je stao u tepsiju i ona je čuvala da se parčići ne rasture.

Izmedju svakog parčeta ubacite list putera, pečenice, kačkavalja i zalite kečapom izmedju i odozgo. Pospite origanom. Odozgo stavite listove putera.

Stavite u zagrejanu rernu na 200 C stepeni da se puter i kačkavalj otope i sve lepo poveže. Ja sam koristila infra zrake pa je to trajalo kratko nekih 10 minuta a vi prilagodite vašoj rerni, samo pazite da hleb ne presušite.

Toplu veknu izvadite iz rerne i servirajte uz dodatak kečapa.














Prijatno!

Нема коментара:

Постави коментар

Možete komentarisati ali bez uvredljivih sadržaja.