Sneško domaćica

Sneško domaćica


Naučila sam da kuvam kada sam se udala. Sada, posle 39 godina braka, uživam u kuvanju i spremanju raznih jela, poslastica, kolača i torti za svoju porodicu i prijatelje. Volim da eksperimentišem i isprobavam nove recepte.

петак, 13. мај 2016.

MUSAKA OD POVRĆA
















POTREBNE NAMIRNICE:



– 2 kese zamrznute mešavine povrća (šargarepa, kukuruz, grašak)
– 300 g mlevenog junećeg mesa
– 100 g prazi luka
– 1 struk mladog luka
– 1 kašika suvog biljnog začina
– na vrh noža belog luka u prahu
– 8 komada jaja
– 400 g krem sira
– 1 dl jogurta
– 1 veza peršunovog lista
– 2+2 kašike maslinovog ulja




















 PRIPREMA:

 

Prazi luk i mladi luk iseći na kolutiće i staviti da se proprži sa delom maslinovog ulja, dodati mleveno meso i sve zajedno upržiti. 

Vatrostalnu činiju podmazati ostatkom maslinovog ulja, sipati 1 kesu povrća i rasporediti. Staviti red mesa i opet preko sipati drugu kesu povrća. 

Posebno izlomiti jaja, dodati sir, jogurt, začine i ulje i sve dobro sjediniti u kompaktnu masu malo gušću.




Preliti pripremljenu musaku i staviti u zagrejanu rernu na 200″C da se peče. 

Kada porumeni musaku izvadite iz rerne i ostavite da se malo prohladi.

Seći na kocke i služiti kao glavno jelo uz sezonsku salatu.

















Prijatno!





Нема коментара:

Постави коментар

Možete komentarisati ali bez uvredljivih sadržaja.