Sneško domaćica

Sneško domaćica


Naučila sam da kuvam kada sam se udala. Sada, posle 39 godina braka, uživam u kuvanju i spremanju raznih jela, poslastica, kolača i torti za svoju porodicu i prijatelje. Volim da eksperimentišem i isprobavam nove recepte.

понедељак, 23. мај 2016.

KISELI KUPUS SA ĆURETINOM









Kiseli kupus na ovaj način obožavam, ovo je varijanta koja nije mnogo kalorična a ukusna. Probajte i prijatno!












POTREBNE NAMIRNICE:



– 1glavica kiselog kupusa (oko kilogram)
– 600 g ćuretine (belo meso)
– 1 glavica crnog luka
– 2 čena belog luka
– 50 ml kečapa
– 2 lovorova lista
– 2 kašike maslinovog ulja
– 1 kašičica aleve paprike
– prstohvat biber i suvi biljni začin
– 1 kašika gustina
– 1/2 veze lista peršuna ili mirodjije









PRIPREMA:







Kiseli kupus ako je kiseo operite ga u hladnoj vodi, dobro ocedite i isecite na rezance. U šerpu stavite ulje i iseckanu glavicu crnog luka da se proprži, dodajte ćuretinu isečenu na 8 komada i propržite je s lukom da malo porumeni. Sada dodajte kupus, kečap, iseckan beli luk i lovorov list. Nalijte 2 čaše vode, poklopite i ostavite da se dinsta. Kada kupus i meso omekšaju dodajte ostale začine i na kraju gustin rastvoren u pola deci vode. Ostaviti da baci ključ i skloniti sa vatre. Dodati iseckan peršun i  servirati toplo kao glavno jelo.











Prijatno!




Нема коментара:

Постави коментар

Možete komentarisati ali bez uvredljivih sadržaja.