Sneško domaćica

Sneško domaćica


Naučila sam da kuvam kada sam se udala. Sada, posle 39 godina braka, uživam u kuvanju i spremanju raznih jela, poslastica, kolača i torti za svoju porodicu i prijatelje. Volim da eksperimentišem i isprobavam nove recepte.

уторак, 31. мај 2016.

KARFIOL I BROKULI SA PILETINOM I JAJIMA














Recept učestvuje u igrici ajme koliko nas je
 


POTREBNE NAMIRNICE:


- 2 kese zamrznutog karfiola i brokulija sa šargarepom
- 300 g prazi luka (samo beli deo)
- 1 pileće belo meso
- 1 kašika kurkume
- 2 kašike ZAČIN OD SUŠENOG POVRĆA
- po ukusu sitne morske soli
- 2 kašike maslinovog ulja
- 2 kašike dižon senfa
- 250 ml neutralne pavlake
- 8 kašike susamovog brašna
- 4 kašike ovsenih mekinja
- 6 komada jaja
- svež vlašac





























PRIPREMA:


U dublji tiganj stavite maslinovo ulje i dodajte prazi luk, samo beli deo, sečen na krugove debljine 2 cm i propržite ih sa obe strane da dobiju boju. Dodajte pileće belo meso isečeno na trake, može i na kockice ako tako više volite. Dodajte začine i sve zajedno propržite da se ukusi povežu.
U vatrostalnu činiju stavite zamrznuto povrće i preko stavite propržen prazi luk i piletinu.
Posebno pomešajte neutralnu pavlaku, susamovo brašno, koje dobijete tako što susam sameljete u mlinu za kafu, ovsene mekinje, posolite i ovim prelijte pripremljeno povrće i meso.
Odozgo izlomite jaja i stavite u rernu na 200 C stepeni da se peče. Ne treba dugo da se peče jer je povrće i meso već termički obradjeno.
Kada lepo porumeni izvadite ga iz rerne i ostavite da se malo prohladi.Pospite seckanim vlašcem.
Poslužite toplo kao glavno jelo.


















Prijatno!

Нема коментара:

Постави коментар

Možete komentarisati ali bez uvredljivih sadržaja.