Sneško domaćica

Sneško domaćica


Naučila sam da kuvam kada sam se udala. Sada, posle 39 godina braka, uživam u kuvanju i spremanju raznih jela, poslastica, kolača i torti za svoju porodicu i prijatelje. Volim da eksperimentišem i isprobavam nove recepte.

субота, 14. мај 2016.

KAČAMAK














POTREBNE NAMIRNICE:


Za  kačamak:


-          200 g integralnog žutog ili belog kukuruznog brašna
-          7 dl vode
-          po ukusu morske soli



Ostalo:


-          1 kašika masti sa talogom od cedjenja čvaraka
-          1 kašika maslinovog ulja
-          1 kašičica belog luka u granulama
-          1 kašičica vlašca

















PRIPREMA:


U dublju posudu sipajte vodu i so i stavite da prokuva. Smanjite vatru i polako dodajte kukuruzno brašno i svo vreme mešajte, na tihoj vatri, da ne bi kačamak zagoreo. Kuvajte brašno sve dok ne počne da se odvaja od dna posude.
Posebno u tiganju zagrejte mast i 1 kašiku maslinovog ulja sa kašičicom belog luka u granulama. Dodajte kuvani kačamak, kašiku po kašiku i lagano mešajte da se kačamak poveže sa otopljenom mašću. Dodajte i malo vlašca. Sklonite sa vatre i ostavite da se kačamak malo prohladi.
Servirajte toplo uz sir, kajmak ili po želji.















Prijatno!







Нема коментара:

Постави коментар

Možete komentarisati ali bez uvredljivih sadržaja.