Sneško domaćica

Sneško domaćica

Volim da kuvam i pripremam razna jela, poslastice, peciva, kolače, torte ... za moju porodicu i prijatelje. Uživajte i vi sa nama.

понедељак, 16. мај 2016.

ĆUREĆI MEDALJONI SA PRILOGOM OD PEČURKI I SOSOM OD SENFA









Recept učestvuje u igrici ajme koliko nas je



Jelo se sastoji iz tri dela ali se brzo sprema, jer ja i inače gledam da svako jelo koje spremam ne potrošim mnogo vremena za njegovo spremanje. Inače tvorac recepta je bio moj sin.





POTREBNE NAMIRNICE:




Za ćureće medaljone:


– 400 g ćurećeg belog mesa
– 1 glavica crnog luka
– 3 komada jaja
– 1 kašika suvog biljnog začina
– 50 g prezle
– 1/2 veze mirodjije
– 2 kašike maslinovog ulja

Za prilog:


– 4 šoljice pirinča
– 1 mala glavica crnog luka
– 400 g šampinjona
– 1 kašika suvog biljnog začina
– 4 kašike maslinovog ulja
– prstohvat bibera i origana
– pola veze mirodjije

Za sos:


– 2 kašike dižon senfa
– 2 kašike maslinovog ulja
– 4 kašike brašna
– čaša do dve vode
– 2 dl kisele pavlake
– prstohvat soli










MEDALJONI






PRILOG OD PEČURKI





SOS OD SENFA





PRIPREMA:




Za medaljone potrebno je meso samleti u blenderu i dodati ostale sastojke i sve to lepo rukama umesiti. Ako je masa vodena dodati još malo prezli jer ne sme da se lepi za ruke. Doduše ja koristim 2 kašike za pravljenje medaljona, jednom zahvatam masu a drugom je prebacim u tepsiju. Znači kada se masa napravi praviti medaljone i stavljati ih u pleh obložen papirom za pečenje. Na ovaj način čuvate pleh od prljanja a i ne zalepe se za pleh.



Dok se meso peče napravite prilog. Luk izrendajte ili usitnite u blenderu i na ulju ga malo propržite, dodajte šampinjone isečene na četvrtine i kada se malo proprže dodajte pirinač, i njega malo propržite, nalite vodu da prelije pirinač, začinite i ostavite da prokuva, tada smanjite vatru, kuvajte pirinač još desetak minuta. Isključite ringlu i poklopljeno jelo ostavite da pokupi višak tečnosti.



Sada napravite sos i to zagrejte ulje, dodajte senf i malo ga propržite. zatim dodajte brašno i kada se proprži dodajte vodu, pazite da ne bude previše vode jer sos mora da bude srednje gustine. Kuvajte ga desetak minuta da se brašno skuva, sklonite sa vatre i dodajte kiselu pavlaku. Dobro promešajte da se sve sjedini.


Služiti tako što na tanjir stavite prilog od pirinča i šampinjona, zatim 2 ćureća medaljona i na kraju prelite sosom od senfa.












Prijatno!

Нема коментара:

Постави коментар

Možete komentarisati ali bez uvredljivih sadržaja.