Sneško domaćica

Sneško domaćica


Naučila sam da kuvam kada sam se udala. Sada, posle 39 godina braka, uživam u kuvanju i spremanju raznih jela, poslastica, kolača i torti za svoju porodicu i prijatelje. Volim da eksperimentišem i isprobavam nove recepte.

уторак, 31. мај 2016.

ČORBICA SA ŠAMPINJONIMA













POTREBNE NAMIRNICE:


- 100 g šampinjona
- 1 mala glavica crnog luka
- 1 kašičica maslinovog ulja
- 1 kašika ZAČIN OD SUŠENOG POVRĆA
- 1 kašika gustina
- po ukusu sitna morska so
- voda
- vlašac


















PRIPREMA:


U lončić od 2 l stavite usitnjene šampinjone i crni luk, bilo ručno bilo u secku. Posolite i dinstajte da povrće izgubi tečnost. Dodajte   ZAČIN OD SUŠENOG POVRĆA , nalite vodu oko 1,5 l i pustite da kuva desetak minuta. Gustin razmutite u malo vode i dodajte u čorbu i pustite da baci ključ.

 Ako ne volite da se oseti povrće u čorbici sve možete štapnim mikserom da usitnite u kašu. Dosolite ako je potrebno, dodajte maslinovo ulje i vlašac. 

Servirajte u činijicama dok je čorbica još topla.











Prijatno!

Нема коментара:

Постави коментар

Možete komentarisati ali bez uvredljivih sadržaja.