Sneško domaćica

Sneško domaćica


Naučila sam da kuvam kada sam se udala. Sada, posle 39 godina braka, uživam u kuvanju i spremanju raznih jela, poslastica, kolača i torti za svoju porodicu i prijatelje. Volim da eksperimentišem i isprobavam nove recepte.

среда, 06. април 2016.

ZEKE OD TESTA

















POTREBNE NAMIRNICE:





-          1 kg brašna T-400

-          1 kocka Alfa kvasca

-          400 ml mleka ili vode

-          50 ml ulja

-          1 kašičica šećera

-          2 kašičice soli

-          1 jaje

-          zrna bibera za oči





















PRIPREMA:





Otopiti kvasac u mleku sa šećerom.



Dodati veći deo brašna i ulje i zamesiti testo ručno ili mikserom, nastavci za testo. Testo treba da bude kompaktno i da se odvaja od posude. Zato po potrebi dodajte ili brašno ili vodu.



Testo namažite sa kašikom ulja i ostavite da odmara 10 minuta.



Testo podelite na loptice veličine većeg jajeta  i oblikujte ih  u jajasti oblik.



Makazama zasecite 2 puta uz testo da se dobiju uši.



Čačkalicom probušite prednji deo za oči i ubacite po 2 zrna bibera.



Zeke stavljajte u pleh obložen papirom za pečenje.



Premažite ih jajetom pomešanim sa malo ulja.



Nije potrebno da čekate da narastu jer testo već nadodje dok ih pravite.



 Stavite da se peku u zagrejanu rernu na 200 C stepeni dok ne porumene, oko 20 minuta. 











Prijatno!






Нема коментара:

Постави коментар

Možete komentarisati ali bez uvredljivih sadržaja.