Sneško domaćica

Sneško domaćica


Naučila sam da kuvam kada sam se udala. Sada, posle 39 godina braka, uživam u kuvanju i spremanju raznih jela, poslastica, kolača i torti za svoju porodicu i prijatelje. Volim da eksperimentišem i isprobavam nove recepte.

среда, 06. април 2016.

INTEGRALNE KIFLE I KIFLICE
















POTREBNE NAMIRNICE:





-          3 šolje crnog brašna T-950

-          2 šolje speltinog integralnog brašna

-          ½  kocke Alfa kvasca

-          2 kašičice šećera

-          2 kašičice soli

-          1 šolja mleka

-          1 šolja vode

-          2+1 kašika ulja

-          100 g ovsene pahuljice

-          50 g susama

-          1 dl vode i 2 kašike ulja za premazivanje























PRIPREMA:





Otopiti kvasac u mleku sa šećerom. Dodati brašno, so, ulje i vodu i zamesiti rukama ili mikserom, nastavci za testo, smesu koja se odvaja od posude. Po potrebi dodati ili brašno ili vodu. Zamešeno testo premažite kašikom ulja. Ostaviti testo pokriveno da miruje 10 minuta na sobnoj temperaturi ili u frižideru, kao ludo testo. Od testa praviti loptice koje oklagijom razvucite u dužinu i urolajte. Kifle ako želite veće neka loptice budu veće a za male manje. Možete da pravite i oblike po želji. Gotove kifle uvaljajte u mešavinu vode i ulja pa onda uvaljajte u ovsene pahuljice ili susam. Redjajte ih na papir za pečenje u pleh od rerne i pecite u zagrejanoj rerni na 200 C stepeni dok ne porumene oko 30 minuta.

Umesto mleka možete da koristite samo vodu.

















Prijatno!


Нема коментара:

Постави коментар

Možete komentarisati ali bez uvredljivih sadržaja.