Sneško domaćica

Sneško domaćica


Naučila sam da kuvam kada sam se udala. Sada, posle 39 godina braka, uživam u kuvanju i spremanju raznih jela, poslastica, kolača i torti za svoju porodicu i prijatelje. Volim da eksperimentišem i isprobavam nove recepte.

петак, 04. март 2016.

ZAPEČENE RUŽICE OD PALAČINKI SA ORASIMA












Palačinke, koje svi obožavamo ali na malo drugačiji način. Filovane orasima i zapečene u mleku sigurno će vam se dopasti.




POTREBNE NAMIRNICE:


- 6 do 8 palačinki



Za fil:

16 kašika mlevenih oraha (po 2 kašike za svaku palačinku)
16 kašika šećera (po 2 kašike za svaku palačinku)
2 kesice vanilin šećera
8 kašika suvog groždja (po 1 kašiku za svaku palačinku)
1 kesica mlevenog morskog oraščića ili 1 ceo oraščić /bolje ako imate u komadu pa ga sami izrendate jer je jači ukus/
oko 3 šolje mleka














 PRIPREMA:

Pomešajte sve suve sastojke za fil ili posebno posipati svaku palačinku, u mom slučaju je bilo posebno ali je mnogo zgodnije kada se svi sastojci pomešaju.
Sipajte na svaku palačinku preko cele palačinke po 2-3 kašike fila. 

Urolajte ih i isecite na 4-5 manjih komada. 

Pažljivo ih slažite u nauljenu vatrostalnu činiju, da se ne bi razmotale, i to uspravno, kao ružice jednu do druge. 

Kada upotrebite sav materijal prelijte palačinke mlekom, u koje ste dodali morski oraščić, da ogreznu i stavite u zagrejanu rernu na 200″C da se peku. 

Kada porumene i upiju mleko izvadite ih iz rerne, pokrite i ostavite da se prohlade.
 


Secite na parčiće kao tortu. Možete da ih služite tople ili hladne uz topljenu čokoladu ili šlag. 


 Savet: Palačinke napravite po vašem receptu ili pogledajte ovde.















Prijatno!





Нема коментара:

Постави коментар

Možete komentarisati ali bez uvredljivih sadržaja.