Sneško domaćica

Sneško domaćica


Naučila sam da kuvam kada sam se udala. Sada, posle 39 godina braka, uživam u kuvanju i spremanju raznih jela, poslastica, kolača i torti za svoju porodicu i prijatelje. Volim da eksperimentišem i isprobavam nove recepte.

петак, 11. март 2016.

UŠTIPCI












POTREBNE NAMIRNICE:




-          1 kocka kvasca

-          500 g brašna

-          300 ml mleka

-          1 kašičica soli

-          1 kašičica šećera

-          2 komada jaja

-          1 kašika jabukovog sirćeta

-          ulje za prženje

-          prah šećer















PRIPREMA:





U dublju posudu izmrviti kvasac, dodati šećer i malo brašno, pola količine mlakog mleka. Promešati i ostaviti da kvasac nadodje.



Dodati umućena jaja, ostatak mleka i brašna i jabukovo sirće.



Mikserom, nastavci za testo umutiti testo. Treba da bude žitko, gušće nego za palačinke.



Ostaviti testo na toplom da se udupla.



U dubljoj šerpici zagrejati ulje za prženje, samo pazite da vam ulje ne pregori. Ja mešam maslinovo i suncokretovo ulje i uključenu ringlu na 7, ide do 9.



Testo nemojte da mešate samo kašikom, koju umačite u vruće ulje, vadite testo i stavljajte u zagrejano ulje da se prži. Veličinu uštipaka odredite sami.



Kada porumene sa jedne strane okrenite ih da porumene i sa druge strane.



Uštipke vadite u činiju u koju ste stavili salvete da pokupe višak ulja.



Tople uštipke pospite prah šećerom i poslužite.









Prijatno!




Нема коментара:

Постави коментар

Možete komentarisati ali bez uvredljivih sadržaja.