Sneško domaćica

Sneško domaćica


Naučila sam da kuvam kada sam se udala. Sada, posle 39 godina braka, uživam u kuvanju i spremanju raznih jela, poslastica, kolača i torti za svoju porodicu i prijatelje. Volim da eksperimentišem i isprobavam nove recepte.

петак, 04. март 2016.

POPARA OD STAROG HLEBA














Evo nečega što je davno zaboravljeno a kada imate stari hleb časkom se napravi. Moja porodica voli poparu i ako nisam stari hleb upotrebila na neki drugi način rado to pojedu ovako.





POTREBNE NAMIRNICE:




– 1/2 belog hleba od prethodnog dana
– 300 g feta sira
– 1/2 l mleka
– 2 kašike maslinovog ulja ili putera
– prstohvat soli











PRIPREMA:



U dublju šerpu na dno sipati malo vode, tek da pokrije dno, dodati mleko, hleb iskidan na manje komade i sir. 

Sve dobro sjediniti i staviti na ringlu, na vatru srednje jačine, da ne bi zagorelo, i kuvajte stalno mešajući. 

Kada hleb omekša i svi sastojci se dobro sjedine dodajte 2 kašike maslinovog ulja ili margarina, dobro promešajte i sklonite sa vatre. 

Probajte ako je potrebno dodajte malo soli. 

Servirajte toplo.









Prijatno!

Нема коментара:

Постави коментар

Možete komentarisati ali bez uvredljivih sadržaja.