Sneško domaćica

Sneško domaćica


Naučila sam da kuvam kada sam se udala. Sada, posle 39 godina braka, uživam u kuvanju i spremanju raznih jela, poslastica, kolača i torti za svoju porodicu i prijatelje. Volim da eksperimentišem i isprobavam nove recepte.

петак, 04. март 2016.

MUSAKA OD PROKELJA













Ova musaka je meni laka za pravljenje, pogotovo što već očišćen i obaren prokelj ostavim u zamrzivač pa kada poželimo musaku od prokelja samo izvadim iz zamrzivača, napravim fil i čas posla je gotova musaka.





POTREBNE NAMIRNICE:




– 600 g prokelja
– 1 glavica crnog luka
– 300 g junećeg mlevenog mesa
– 4 komada jaja
– oko 5 dl mleka
– suvi biljni začin
– biber
– pola veze lista peršuna i mirodjije
– 3 kašike maslinovog ulja


















PRIPREMA:



Prokelj ako je svež treba mu očistiti drškice, oprati ga i obariti u slanoj vodi. Ako je već obradjen i zamrznut onda ga samo izvadim i stavim u vrelu vodu da se otopi, zatim ga ocedim i ostavim sa strane. 

Zatim stavim iseckan crni luk da se proprži.
         
U luk dodam mleveno meso i upržim zajedno da meso promeni boju. 

Dodam suvi biljni začin, list peršuna i biber. 

Posebno umutim jaja i mleko u koje dodam seckanu mirodjiju, ako je sveža a može i iz zamrzivača.
         
Sada podmažem maslinovim uljem vatrostalnu činiju, stavim pola količine prokelja, zatim sav fil od mesa i preko ostatak prokelja. 

Sve to zalijem već pripremljenim prelivom od jaja, mleka i začina i stavim u zagrejanu rernu na 200″C da se peče. 

Kada porumeni, musaka je gotova i tu ne treba mnogo pečenja jer su svi sastojci već polu spremljeni.

Pečenu musaku izvaditi iz rerne i služiti toplo kao glavno jelo uz sezonsku salatu ili pavlaku.









Prijatno!


Нема коментара:

Постави коментар

Možete komentarisati ali bez uvredljivih sadržaja.