Sneško domaćica

Sneško domaćica


Naučila sam da kuvam kada sam se udala. Sada, posle 39 godina braka, uživam u kuvanju i spremanju raznih jela, poslastica, kolača i torti za svoju porodicu i prijatelje. Volim da eksperimentišem i isprobavam nove recepte.

петак, 11. март 2016.

KOLAČ SA DŽEMOM OD ŠLJIVA












POTREBNE NAMIRNICE:



1/4 svežeg kvasca
2 šolje brašna
1 kašičica soli
2 kašike šećera
2 kašike ulja ili margarina
2 dl mleka
4 komada jaja
tegla džema od šljiva
prah šećer












 PRIPREMA:




Napraviti kiselo testo od brašna, kvasca, soli, šećera i mleka, tako što u par kašika mleka rastopite kvasac, dodate šećer i kad se otopi dodati brašno, so i ulje.  

Mleko dodajte postepeno da se dobije testo malo gušće. 

Dodati jaja i mikserom, nastavci za testo,  umutiti da se dobije retka masa malo gušća nego za palačinke. U dublju tepsiju staviti papir za pečenje i sipati pola testa. 

Odozgo staviti džem od šljiva (može  koji imate), preko sipati ostatak testa, malo viljuškom prošarati kroz testo i ostaviti da nadodje da se količina duplira, otprilike oko 1 sat. 

Zagrejati rernu na 200°C I staviti kolač da se peče. Kada porumeni, smanjiti temperaturu na 180°C  i peći oko 45 minuta. 

Pečen kolač izvaditi iz rerne, poprskati sa malo hladne vode, pokriti i ostaviti da se prohladi. 

Seći na kocke, posuti prah šećerom i služiti.











Prijatno!

Нема коментара:

Постави коментар

Možete komentarisati ali bez uvredljivih sadržaja.