Sneško domaćica

Sneško domaćica


Naučila sam da kuvam kada sam se udala. Sada, posle 39 godina braka, uživam u kuvanju i spremanju raznih jela, poslastica, kolača i torti za svoju porodicu i prijatelje. Volim da eksperimentišem i isprobavam nove recepte.

петак, 04. март 2016.

KOKOS BAKLAVA OD STAROG HLEBA















Još jedan kolač od starog hleba, obogaćen kokosom i jajima. Vrlo ukusna poslastica, koja zaslužuje da se nadje na našim trpezama.




POTREBNE NAMIRNICE:




– 1/2 starog hleba
– 6 komada jaja
– 100 g šećera
– 50 ml + 1 kašika ulja
– 1 kesica vanilin šećera
– 100 g + 4 kašike kokosa


Za sirup:

– 2 šolje vode /1 šolja 2 dl/
– 1 šolja šećera
– 2 kesice vanilin šećera
– na vrh noža limuntusa ili sok od pola limuna























PRIPREMA:



Hleb iskidajte na male komadiće i stavite u dublju posudu. Jaja izlomite u drugu posudu, dodajte ulje, šećer i vanilin šećer i viljuškom umutite. Sjedinite hleb i smesu od jaja i dobro promešajte.

         

Sada dodajte kokos sve sjedinite i sipajte u podmazanu vatrostalnu činiju i poravnajte. Stavite da se peče u zagrejanu rernu na 200″C.

         

Kada porumeni izvadite i prelijte sirupom, koji ste skuvali od spremljenih sastojaka za sirup, s tim što sirup ne sme da bude gust već kuvan tek toliko da se otopi šećer i postigne ukus. Pečen kolač prelijte sirupom i pospite sa 4 kašike kokosa. Ostavite da hleb upije sirup i ohladi se.

         

Secite na parčad i služite posuto čokoladom u prahu i prah šećerom. 




Savet: Sirup treba da preliva kolač,  učiniće vam se da je previše tečnosti, ali nije. Kolač upije sav sirup i bude softan. 















Prijatno!

Нема коментара:

Постави коментар

Možete komentarisati ali bez uvredljivih sadržaja.