Sneško domaćica

Sneško domaćica


Naučila sam da kuvam kada sam se udala. Sada, posle 39 godina braka, uživam u kuvanju i spremanju raznih jela, poslastica, kolača i torti za svoju porodicu i prijatelje. Volim da eksperimentišem i isprobavam nove recepte.

петак, 11. март 2016.

KOCKE SA ŠUNKOM I SIROM














POTREBNE NAMIRNICE:



Za testo:



-          1/3 kvasca

-          1 kašičica šećera

-          2 kašičice morske soli

-          2 kašike maslinovog ulja

-          200 ml kefira

-          300 g brašna

-          1 kašičica origana

-          - ½ kašičice belog luka ugranulama




Za fil:



-          200 g sira u kocki

-          4 komada jaja

-          100 g pileće šunke

















PARIPREMA:





U dublju posudu staviti kvasac, šećer, morsku so, maslinovo ulje, kefir i brašno.



Zamesiti testo žicom ili mikserom, nastavci za testo. Testo treba da bude retko.



Posebno pomešati jaja, izdrobljen sir i iseckanu šunku, origano i beli luk u granulama i to dodati u testo i promešati.



Izliti smesu u tepsiju obloženu papirom za pečenje.



Ostaviti testo da kisne sve dok se na testu ne pojave balončići. Ovo vrenje može da bude 30 minuta a možda i duže što zavisi od toplote u prostoriji.



Zagrejte rernu na 200 C stepeni i stavite smesu da se peče.



Kada porumeni smanjiti temperaturu na 180C stepeni. Peći dok se testo ne odvoji od papira, oko 40 minuta a sve opet zavisi od vaše rerne.



Izvaditi tepsiju iz rerne, pokriti i ostaviti da se testo prohladi.



Seći na kocke i poslužiti uz kefir, jogurt ili sok od paradajza.











Prijatno!


Нема коментара:

Постави коментар

Možete komentarisati ali bez uvredljivih sadržaja.