Sneško domaćica

Sneško domaćica


Naučila sam da kuvam kada sam se udala. Sada, posle 39 godina braka, uživam u kuvanju i spremanju raznih jela, poslastica, kolača i torti za svoju porodicu i prijatelje. Volim da eksperimentišem i isprobavam nove recepte.

петак, 04. март 2016.

KIFLICE SA VIRŠLAMA














Ovo su  jednostavne kiflice i lako se prave, probajte i uverićete se. Moji ih obožavaju



POTREBNE NAMIRNICE:




– 500 g kora za pitu
– 350 g sira
– 4 komada jaja
– 3 kašike maslinovog ulja
– malo mleka ili jogurta
– 1 pakovanje viršli
– malo senfa
– so po potrebi
– susam i lan za posipanje


















PRIPREMA:



Viršle iseći kroz sredinu na 2 dela pa onda na 4 dela da se dobiju od jedne viršle 8 malih štapića. 

Kore preseći na 4 trake širine oko 10 cm.  

U posebnoj posudi izdrobiti sir, dodati jaja, ulje, so po potrebi, mleko ili jogurt da se dobije malo redja masa. 

Sada svaku traku od kora namazati filom od sira, staviti u sredinu viršlu prethodno namazanu senfom, preklopiti strane kao kod sarme i urolati. 

Praviti kiflice sve dok ima fila, ostaviti malo fila za premazivanje.  

Napravljene kiflice  redjati u pleh od rerne obložem papirom za pečenje. 

U ostatak fila dodati 2 kašike maslinovog ulja i premazati kiflice. 

Deo kiflica posuti susamom a deo lanom. 

Staviti da se peku u zagrejanoj rerni na 200″C i peći dok ne porumene. 

Pečene izvaditi iz rerne, pokriti krpom i ostaviti da se prohlade. 

Služiti tople, mada su dobre i kada se ohlade.


Savet: Višak kora možete da zamotate i ostavite za drugi put.














Prijatno!

Нема коментара:

Постави коментар

Možete komentarisati ali bez uvredljivih sadržaja.