Sneško domaćica

Sneško domaćica


Naučila sam da kuvam kada sam se udala. Sada, posle 39 godina braka, uživam u kuvanju i spremanju raznih jela, poslastica, kolača i torti za svoju porodicu i prijatelje. Volim da eksperimentišem i isprobavam nove recepte.

субота, 27. фебруар 2016.

AMERIČKE PALAČINKE OD HELJDINOG BRAŠNA












POTREBNE NAMIRNICE:


- 2 šolje heljdinog integralnog brašna
- 1 šolja speltinog integralnog brašna
- 3 komada jaja
- prstohvat soli
- pola kašičice vanilin šećera
- pola kesice praška za pecivo
- 2 kašike maslinovog ulja
- 3 šolje tople vode















PRIPREMA:


U dublju posudu izlomiti jaja, dodati so i vanilin šećer i mikserom umutiti. 
Postepeno dodavati toplu vodu i dalje muteći jaja.
Kada se napravi pena dodati oba brašna, prašak za pecivo i maslinovo ulje.
Sve mikserom promešati.
Proveriti gustinu smese pa ako je retka dodati još malo heljdinog brašna a ako je gusta dodati još malo tople vode. Smesa treba da bude tečna ali žitka, malo gušća nego za klasične palačinke.
Zagrejte tiganj na ringli, na temperaturi od 5 kod mene ide do 9, dodajte kašičicu maslinovog ulja, ovo samo za prvu palačinku. Sipati smesu uz pomoć kutlače na sredinu tiganja. Smesa će se sama razliti i formirati malu palačinku. Čim se sa gornje strane pojave balončići koji pucaju okrenite je na drugu stranu i posle desetak sekundi  izvadite na tanjir.
Ovo ponavljati dok ne potrošite sav materijal. 
Služite tople ili hladne sa filim po želji.
U mom slučaju smo ih jeli tople punjene sa  PRŽENIJA OD SVEŽE PAPRIKE i
DOMAĆI SIR

 Savet: Šolja koju sam koristila je zapremine 200 ml. Od ove količine smese izadje 14 palačinki.


  








Prijatno!

4 коментара:

  1. Одговори
    1. Draga Suzo, pošto do sada su bila samo tri komentara od kada imam blog, nisam obratila pažnju da ima komentara. Navikla sam da se komentariše ono što radim preko fejsa, zato izvini jer sam tek danas videla da je komentar ovde a ne na fejsu. Heljdu volimo i ja i suprug i puno je koristim i od nje može puno toga da se napravi samo ako je voliš jer je specifičnog ukusa.

      Избриши
  2. Nominirani ste za Versatile Blogger Award. 😁

    https://kitchnstories.com/.../the-versatile-blogger.../

    ОдговориИзбриши

Možete komentarisati ali bez uvredljivih sadržaja.