Sneško domaćica

Sneško domaćica


Naučila sam da kuvam kada sam se udala. Sada, posle 39 godina braka, uživam u kuvanju i spremanju raznih jela, poslastica, kolača i torti za svoju porodicu i prijatelje. Volim da eksperimentišem i isprobavam nove recepte.

петак, 05. фебруар 2016.

SALATA SA TUNJEVINOM












POTREBNE NAMIRNICE:


-  1/3 konzerve tunjevina u salamuri
-  6 komada marinirani šampinjoni
-  3 komada čeri paradajz u salamuri
-  30 g prazi luk
-  1 mala glavica crni luk
-  1 mala sveža paprika crvena
-  30 g sira Prezident Somborska
-  1 šaka rukola sveža
-  prstohvat morska so
-  1 kašika maslinovo ulje
- 1 kašičica limunovog soka










PRIPREMA:


listove rukole oprati i dobro ocediti. U posebnu činiju iseckati na listiće  marinirane šampinjone. Svežu crvenu papriku iseći na kockice. Prazi luk iseći na kolutiće i crni luk na rebarca. Svo povrće dodati u činiju sa šampinjonima.  Sir iseći na male kockice.
Uzeti odgovarajući tanjir i staviti rukolu i začinite je sokom od limuna i morskom solju. Preko staviti-pomešane šampinjone, prazi luk, crni luk i papriku. Na vrh staviti tunjevinu  i posuti kockicama sira i maslinovim uljem. Ukrasiti čeri paradajzom iz salamure.
Ohladiti i poslužiti.


Obrok salata je za jednu osobu tako da ako imate više osoba, za koje spremate obrok, povećajte količinu.

U mom slučaju je korišćen čeri paradajz i šampinjoni marinirani, koje sam ja sama spremala.










Prijatno!












Нема коментара:

Постави коментар

Možete komentarisati ali bez uvredljivih sadržaja.