Sneško domaćica

Sneško domaćica


Naučila sam da kuvam kada sam se udala. Sada, posle 39 godina braka, uživam u kuvanju i spremanju raznih jela, poslastica, kolača i torti za svoju porodicu i prijatelje. Volim da eksperimentišem i isprobavam nove recepte.

уторак, 16. фебруар 2016.

SALATA SA TESTENINOM, RUKOLOM I PARADAJZOM

















POTREBNE NAMIRNICE:


- 200 g spiralne testenine
- 200 g sira Prezident Somborska
- 2 šake rukole
- 2 komada paradajza
- po ukusu beli luk u granulama
- po ukusu morska so
- po ukusu origano suvi 
- 50 g kačkavalja
- 3-4 kašike maslinovog ulja
-  7-8 zelenih maslina bez koštica
- 1 kašika limunovog soka
- malo peršunovog lista















PRIPREMA.


Sir izmrvite i dodajte beli luk u granulama i origano. Sve dobro promešajte i probajte zbog podešavanja ukusa.
Testeninu obarite u posoljenoj ključaloj vodi po uputstvu sa kesice. U mom slučaju stavila sam vodu da proključa, posolila i dodala testeninu. Poklopim i isključim ringlu i ostavim oko 5 minuta. Testeninu procedim i dodam 1 kašiku maslinovog ulja i promešam, jer na ovaj način se testenina neće lepiti.
Procedjenu testeninu sada pomešajte sa začinjenim sirom.
Paradajz isecite na tanke kriške. 
Kačkavalj isecite seckalicom na tanke listiće.
Na ovalni tanjir srednje veličine stavite prvo rukolu, koju poprskajte sa malo limunovog soka. Preko stavite testeninu sa sirom. Zatim rasporedite paradajz, masline i kačkavalj. Pospite sa iseckanim peršunovim listom. Sve dodatno prelijte maslinovim uljem. 
Ohladite i poslužite.
Ovo je količina salate za 2 osobe.

















Prijatno!

Нема коментара:

Постави коментар

Možete komentarisati ali bez uvredljivih sadržaja.