Sneško domaćica

Sneško domaćica


Naučila sam da kuvam kada sam se udala. Sada, posle 39 godina braka, uživam u kuvanju i spremanju raznih jela, poslastica, kolača i torti za svoju porodicu i prijatelje. Volim da eksperimentišem i isprobavam nove recepte.

субота, 20. фебруар 2016.

SALATA SA POVRĆEM I KUVANIM JAJIMA











POTREBNE NAMIRNICE:
 

- 3 šake rukole

- 1 krastavac

- 1 veza mladog luka (bez pera)

- 4 paradajza

- 4 kuvana jaja

- 7-8 maslinki bez koštica

- 100 g sira Prezident Somborska

- po ukusu morska so

- 4-5 kašika maslinovog ulja

- sok od jednog limuna


















PRIPREMA:



Na dno duboke staklene činije staviti rukolu i posuti je sa malo limunovog soka i morskom solju.

Sada staviti krastavac isečen na pola pa na polu-kolutove i takodje staviti trun morske soli.

Mladi luk iseći na kolutiće i dodati preko krastavca.

Dodati i paradajz isečen na tanke kriške.

Preko dodati kuvana jaja isečena na četvrtine, masline i kockice sira.

Preko sve malo posoliti morskom solju, staviti listove peršuna i posuti sokom od limuna i maslinovim uljem.

Salatu ne mešati već samo slagati u činiju u redovima.












Prijatno!

Нема коментара:

Постави коментар

Možete komentarisati ali bez uvredljivih sadržaja.