Sneško domaćica

Sneško domaćica


Naučila sam da kuvam kada sam se udala. Sada, posle 39 godina braka, uživam u kuvanju i spremanju raznih jela, poslastica, kolača i torti za svoju porodicu i prijatelje. Volim da eksperimentišem i isprobavam nove recepte.

петак, 12. фебруар 2016.

KOLAČ OD INTEGRALNOG BELOG KUKURUZNOG BRAŠNA SA TREŠNJAMA
















POTREBNE NAMIRNICE:


-  4 komada jaja
-  50 g žutog šećera od trske
-  50 ml maslinovog ulja
- 1 kesica vanilin šećera
- 1 kesica praška za pecivo
-  200 ml kefira ili jogurta
- 100 g brašna T-400
- 100 g  KUKURUZNO BELO INTEGRALNO BRAŠNO
- 2 kašike čokoladnih mrvica za kolače
- 2 kašike šarenih mrvica za kolače 
- 300 g trešanja
















PRIPREMA:



Integralno belo kukuruzno brašno sameljite u mlinu za kafu.
U odgovarajućoj posudi izlomiti jaja, dodati maslinovo ulje i žicom umutiti da se dobije kremasta tečna smesa. Dodati žuti šećer od trske i vanilin šećer i dodatno umutiti u kompaktnu smesu. 
Sada dodati oba brašna i kefir. Sve dobro žicom umutiti u glatku smesu.Na kraju umešati prašak za pecivo.
U manju okruglu tepsiju staviti papir za pečenje i izliti smesu. Posuti odozgo čokoladne i šarene mrvice i složiti očišćene trešnje.
Dok pripremamo kolač rernu uključite da se zagreje na 200C stepeni. Staviti kolač da se peče. Posle pola sata kada kolač porumeni proverite da li je pečen pomoću čačkalice. Ako se testo lepi za čačkalicu kolač ostavite da se još peče a ako je čačkalica suva možete kolač da izvadite iz rerne. Pokrite ga i ostavite da se prohladi. Izvadite kolač iz tepsije i odvojite ga od papira. 
Kolač isecite na kocke, možete dodatno da ga pospete šećerom u prahu ali ja to ne radim. Radije kolač pospem kokosom ili sa malo kakao praha ili cimeta.

















Prijatno! 


Нема коментара:

Постави коментар

Možete komentarisati ali bez uvredljivih sadržaja.