Sneško domaćica

Sneško domaćica


Naučila sam da kuvam kada sam se udala. Sada, posle 39 godina braka, uživam u kuvanju i spremanju raznih jela, poslastica, kolača i torti za svoju porodicu i prijatelje. Volim da eksperimentišem i isprobavam nove recepte.

четвртак, 11. фебруар 2016.

DOMAĆE GRIZ KNEDLE














POTREBNE NAMIRNICE:


- 1 jaje
- pšenični griz po potrebi
- prstohvat morske soli













PRIPREMA:


Izlomiti jaje i odvojiti belance od žumanceta. 
Žumance sačuvajte a belance sa prstohvatom morske soli stavite u manju činiju i viljuškom dobro umutite da dobijete čvrstu penu.
Ubacite žumance i lagano promešajte.
Sada počnite da dodajte pšenični griz i lagano mešajte viljuškom. Griz dodajte otprilike jer količina griza zavisi i od veličine jajeta. Treba da se dobije smesa koja se lako odvaja od činijice i viljučke kojom ste smesu sastavili.
Malom kašičicom, ja imam onu baš malu koja se koristi za bebe, uzimati smesu od griza i puštati ih u supu koja vri. Ako ste smesu dobro napravili knedle će se same odvajati od kašičice i neće se rasturati. Kuvajte ih par minuta da isplivaju na površinu supe ili čorbe.
U knedle možete da dodate i spanać ili neko drugo povrće po želji.









Prijatno!

Нема коментара:

Постави коментар

Možete komentarisati ali bez uvredljivih sadržaja.