Sneško domaćica

Sneško domaćica


Naučila sam da kuvam kada sam se udala. Sada, posle 39 godina braka, uživam u kuvanju i spremanju raznih jela, poslastica, kolača i torti za svoju porodicu i prijatelje. Volim da eksperimentišem i isprobavam nove recepte.

среда, 13. јануар 2016.

SLANA TORTA SA SIROM

















POTREBNE NAMIRNICE:


- 18 parčića integralnog tost hleba
- 12 parčića belog tost hleba
- 1,5 kg sitnog sira
- so po ukusu (ako je sir neslan)
- 500 ml kisele pavlake
- 150 g mariniranih šampinjona na listiće
- 150 g kiselih krastavčića sečenih na kolutiće
- 500 g suvog vrata sečenog na listove
- 300 g pileća prsa krupno rendana
- 200 ml majoneza
- 200 ml senfa
- 200 g kačkavalja krupno rendanog
- 2 komada jaja kuvanih ( za ukrašavanje)












PRIPREMA:


Sitan sir izručiti u dublju posudu, posoliti ako je neslan i dodati kiselu pavlaku i sve dobro promešati. Pripremiti i ostale namirnice.
Na dugačku tacnu za rolate složiti prvi red od 6 parčića integralnog tosta. 
Naneti red sira i preko složiti listove suvog vrata. Odozgo naneti majonez u tragovima. Za ovo je najbolje koristiti majonez iz kese jer je lakše za nanošenje.
Sada staviti red belog tosta.
Opet naneti red sira, pola seckanih krastavčića i rendanu pileću šunku i naneti senf u tragovima. Dobro je koristiti senf iz kese jer je lakše za nanošenje.
Stavite ponovo red integralnog tosta.
Naneti opet red sira, listove suvog vrata, pola rendanog kačkavalja, pola mariniranih šamponjona i majonez u tragovima.
Ponovo staviti red belog tosta.
Opet stavite red sira, rendanu pileću šunku, ostatak krastavčića i šampinjona i naneti majonez u tragovima.
Staviti poslednji red integralnog tosta.
Celu tortu namazati sirom. Odozgo posuti rendani kačkavalj i pileća prsa. Okolo staviti listove suvog vrata. Ukrasiti kuvanim jajima, krastavčićima i majonezom.
Gotovu tortu pokrite zvonom i stavite u frižider do sutradan. Za to vreme će hleb povući višak surutke iz sira i omekšati i dobro se ohladiti.
Seći na parčiće po želji i poslužiti.

Torta je dosta velika tako da slobodno možete da količinu prepolovite ako služite za manji broj osoba ili ako volite da bude tanja da slažete na veću tacnu.














Prijatno!

Нема коментара:

Постави коментар

Možete komentarisati ali bez uvredljivih sadržaja.