Sneško domaćica

Sneško domaćica


Naučila sam da kuvam kada sam se udala. Sada, posle 39 godina braka, uživam u kuvanju i spremanju raznih jela, poslastica, kolača i torti za svoju porodicu i prijatelje. Volim da eksperimentišem i isprobavam nove recepte.

петак, 08. јануар 2016.

POHOVANI ŠAMPINJONI U PIVU












POTREBNE NAMIRNICE:


-  400 g šampinjona
- 200 g crnog brašna
- 1 kašika neslanog suvog biljnog začina 
- 1 kašika aleve paprike
- 1 kašika origana
- 1 kašičica kurkume
- 1 kašičica morske soli
- pola kašičice bibera
- 2 kašike susama
- oko 200 ml piva
- mešavina suncokretovog i maslinovog ulja za prženje









PRIPREMA:


Šampinjone oprati i osušiti.
U odgovarajuću posudu staviti sve suve sastojke i promešati. Dodavati pivo postepeno da se dobije gusta smesa. 
U dublji tiganj usuti mešavinu ulja i zagrejati. 
Šampinjone umakati u smesu sa pivom uz pomoć viljuške i stavljati da se prži. Čim porumeni sa jedne strane okrenuti da se isprže i sa druge.
Pržene šampinjone vaditi na papirni ubrus da se pokupi višak ulja. 
Ispržene šampinjone složiti u činiju za serviranje i poslužiti tople kao prilog ili kao toplo predjelo.









Prijatno!

Нема коментара:

Постави коментар

Možete komentarisati ali bez uvredljivih sadržaja.