Sneško domaćica

Sneško domaćica


Naučila sam da kuvam kada sam se udala. Sada, posle 39 godina braka, uživam u kuvanju i spremanju raznih jela, poslastica, kolača i torti za svoju porodicu i prijatelje. Volim da eksperimentišem i isprobavam nove recepte.

недеља, 31. јануар 2016.

PEČENO JAJE NA OKO












POTREBNE NAMIRNICE:


- 5 komada jaja
- 1 kašičica maslinovog ulja
- prstohvat morske soli

I još:

- sok od paradajza oli ajvar
- integralni hleb








PRIPREMA:


Izlomite jaja svako posebno, da se ne bi desilo da je neko pokvareno. 
Zagrejte rernu na 200C stepeni.
Manju teflonsku tepsiju podmažite maslinovim uljem. Stavite već izlomljena jaja i malo posolite.
Ubacite u vrelu rernu i pecite kratko da belance pobeli a žumance ostane sirovo.
Tada izvadite tepsiju sa jajima iz rerne i ostavite par minuta da se prohladi.
Poslužite za doručak uz integralni hleb, čašu soka od paradajza ili sa domaćim ajvarom.








Prijatno!

Нема коментара:

Постави коментар

Možete komentarisati ali bez uvredljivih sadržaja.