Sneško domaćica

Sneško domaćica


Naučila sam da kuvam kada sam se udala. Sada, posle 39 godina braka, uživam u kuvanju i spremanju raznih jela, poslastica, kolača i torti za svoju porodicu i prijatelje. Volim da eksperimentišem i isprobavam nove recepte.

петак, 08. јануар 2016.

MARINIRANA PASTRMKA PEČENA U FOLIJI










POTREBNE NAMIRNICE:


- 6 komada manjih pastrmki (oko 300 gr. jedna)
- 12 komada šampinjona
- 6 glavica crnog luka


 Za marinadu:


- 3 kašike seckanog lista peršuna
- 1 kašika neslanog suvog biljnog začina
- 1 kašičica morske soli
- 2 kašičice belog luka u granulama
- pola kašičice bibera
- 1 kašika origana
- 6 kašika maslinovog ulja
- 1 limun sok 



















PRIPREMA:


Pastrmku ako ste kupili očišćenu samo operite i odsecite peraja i rep, kao što je bilo u mom slučaju, inače morate da je očistite spolja i iznutra i dobro operete. 
Pripremite šampinjone i crni luk očistite i presecite na četvrtine.
Marinadu napravite od navedenih sastojaka tako što sve pomešate u činijici.
Uzeti parče aluminijumske folije i sa mat strane staviti 1 pastrmku. Posuti je sa marinadom spolja i iznutra i staviti po 2 šampinjona i malo crnog luka. Foliju smotati sa jedne i druge strane i sastave preklopiti kao da pravite kesu i zatvorite strane da ne bi sokovi cureli tokom pečenja. Tako uradite sa svih 6 pastrmki i složiti ih u plitku tepsiju od šporeta.
Zagrejati rernu na 200 C stepeni i staviti pastrmku da se peče. Posle 20 minuta otvoriti foliju dopeći pastrmku još desetak minuta pazeći da ne izgori i presuši se.
Servirati toplo uz krompir salatu.









Prijatno!

Нема коментара:

Постави коментар

Možete komentarisati ali bez uvredljivih sadržaja.