Sneško domaćica

Sneško domaćica


Naučila sam da kuvam kada sam se udala. Sada, posle 39 godina braka, uživam u kuvanju i spremanju raznih jela, poslastica, kolača i torti za svoju porodicu i prijatelje. Volim da eksperimentišem i isprobavam nove recepte.

субота, 16. јануар 2016.

GIBANICA SA KUKURUZNIM BRAŠNOM











POTREBNE NAMIRNICE:


- 500 g kora za pitu
- 4 komada jaja
- 2 šoljice OLITALIJA maslinovog ulja
- 300 g integralnog kukuruznog brašna
- 200 g pšeničnog crnog brašna T-950
- 600 ml mineralne vode
- 1 kašičica morske soli
- 300 g sitnog sira
- 1 kesica praška za pecivo
- 2 šake seckanog vlašca 
- 1 kašika susama


















PRIPREMA:


Pripremiti dublju posudu za pečenje, stavite papir za pečenje i podmažite  sa malo OLITALIJA maslinovog ulja i složite 3 kore ali da kore prelaze ivece posude. 
Ostatak kora iscepkati.
U dublju posudu izlomiti jaja, dodati so i OLITALIJA maslinovo ulje i dobro promešati da se sjedine jaja i ulje. Dodati sir pa i njega promešati da se masa ujednači. 
Sada dodajte suve sastojke i vlašac i sve dobro promešajte da se masa ujednači.  
U ovu masu dodati iscepkane kore i sve promešati.  
Ovako pripremljenu smesu sipati u posudu za pečenje, koju ste prethodno pripremili, Preko prebacite krajeve kora koju su ostavljene preko posude. 
U istu posudu dodati kašiku OLITALIJA maslinovog ulja, promešati i četkicom namazati pripremljenu gibanicu. Posuti susamom i staviti u zagrejanu rernu na 200 C stepeni da se peče. 
Kada pita porumeni i odvoji se od papira za pečenje gotova je i možete da je izvadite iz rerne. 
Pokrite kuhinjskom krpom i ostavite da se prohladi. 
Seći na parčiće i poslužiti.


















Prijatno! 



Gibanicu na ovaj način sam spremala po receptu naše Dane samo što sam malo izvršila neke promene u receptu, jer sam ga na taj način prilagodila našoj ishrani. Original recept  se zove PROJA SA GOTOVIM KORAMA.

Нема коментара:

Постави коментар

Možete komentarisati ali bez uvredljivih sadržaja.