Sneško domaćica

Sneško domaćica


Naučila sam da kuvam kada sam se udala. Sada, posle 39 godina braka, uživam u kuvanju i spremanju raznih jela, poslastica, kolača i torti za svoju porodicu i prijatelje. Volim da eksperimentišem i isprobavam nove recepte.

четвртак, 12. новембар 2015.

URMAŠICE











POTREBNE NAMIRNICE:


Za testo:


- 250 g margarina
- 2 komada jaja
- 2 kašike kisele pavlake (pune)
- 300 g brašna T-500
- prstohvat soli
- 1 prašak za pecivo
- orasi (četvrtke)



Za sirup:


- 600 ml vode
- 600 g šećera
- 1 kesica vanilin šećera
- 1 limun

















PRIPREMA:

Napravite prvo sirup od vode, šećera i vanilin šećera tako što će te ih prokuvati da se šećer otopi i kuvati nekih 10 minuta. Ubacite sok od limuna ili limun isečen na krugove ako tako više volite.

Sada u dublju posudu stavite omekšali margarin, so i umutite  mikserom.
Dodajte jaja i mutite i dalje da se sjedine. 
Na kraju dodajte kiselu pavlaku pa i nju sjedinite sa margarinom i jajima.
Sada dodajte brašno i prašak za pecivo i umutite mikserom nastavci za testo ili ručno. 
Ako je potrebno dodajte još malo brašna, jer treba da se dobije testo koje je meko a ne lepi se za ruke.
Zamotajte testo u providnu foliju i ostavite da odmori pola sata na hladnom mestu. 
Ohladjeno testo kidajte rukama na male komade. 
Pravite valjčiće koje malo pritisnite i ubacite četvrtinu oraha.
Stranice savijte prema dole da se dobije pravilan valjčić jajastog oblika. 
Ovako napravljene urmašice slažite sa savijenom stranom prema dole u dublju tepsiju od rerne prethodno nauljenu.
Kada ste upotrebili svo testo, uključite rernu na 200C stepeni da se zagreje.
Ubacite pleh u zagrejanu rernu i pecite urmašice oko 35 minuta, da porumene, ili se vodite time kako radi vaša rerna.
Pečene urmašice izvadite iz rerne i prelite pripremljenim sirupom.
Pokrite i ostavite do sutradan da lepo upiju sirup.
Služite hladne, mada su dobre i kada su tople.















Prijatno!
 


Нема коментара:

Постави коментар

Možete komentarisati ali bez uvredljivih sadržaja.