Sneško domaćica

Sneško domaćica


Naučila sam da kuvam kada sam se udala. Sada, posle 39 godina braka, uživam u kuvanju i spremanju raznih jela, poslastica, kolača i torti za svoju porodicu i prijatelje. Volim da eksperimentišem i isprobavam nove recepte.

понедељак, 09. новембар 2015.

ŠPANSKA PITA











POTREBNE NAMIRNICE:


- 4 komada jaja
- 100 g praziluka
- 100 g kiselih krastavčića
- 100 g kesele crvene paprike
- 150 g sira
- 100 g pileća prsa
-  1 kašičica origana
-  1 šolja (3dcl) belog brašna
- 1 šolja  (" ) belog kukuruznog brašna
- 1 šolja (") Olitalija maslinovog ulja, ne puna do vrha
- 2 šolje (") joguta 
- 2 kašike prepečenog susama
- 1 kašičica soli
- 1 kašičica kurkume
- 2 kesice praška za pecivo 
















PRIPREMA:


Praziluk isecite na kolutiće. Krastavce i papriku usitnite u secku ili iseckajte na kockice. Sir usitnite viljuškom ako nije već sitan, u mom slučaju je bio sitan sir. Šunku takodje isecite na kockice ili usitnite u secku, u mom slučaju je bila sečena na šnite pa sam je samo malo rukama usitnila. Dodajte so, kurkumu, origano i sve promešajte. 
Dodajte oba brašna i Olitalija maslinovo ulje. Promešajte i dodajte polovinu jogurta i lagano mešajte varjačom i dodajte jogurt sve dok ne dobijete žitku smesu. Ako je potrebno i više od navedenog u receptu. 
Na kraju dodajte susam i prašak za pecivo.
Dok ovo radite uključite rernu da se zagreje na 200C stepeni. 
Ako želite deblju pitu upotrebite manji a dublji pleh. U mom slučaju je to bio pleh od rerne, jer ja volim tanku pitu. Obložite pleh papirom za pečenje i izlite pripremljenu smesu.
Stavite u zagrejanu rernu da se peče dok ne porumeni. Pitu izvadite i pokrite krpom da se prohladi. Seći na kocke željene veličine i poslužiti. 
U mom slučaju je pita bila dopuna uz predjelo.








Prijatno!

Нема коментара:

Постави коментар

Možete komentarisati ali bez uvredljivih sadržaja.