Sneško domaćica

Sneško domaćica


Naučila sam da kuvam kada sam se udala. Sada, posle 39 godina braka, uživam u kuvanju i spremanju raznih jela, poslastica, kolača i torti za svoju porodicu i prijatelje. Volim da eksperimentišem i isprobavam nove recepte.

понедељак, 09. новембар 2015.

RIŽOTO SA ŠARGAREPOM















POTREBNE NAMIRNICE:


-  100 g praziluka
- 200 g šargarepe
-  1 manja glavica crnog luka
-  1 kašika sušenog začina od povrća bez soli
- 1 kašičica kurkume
-  po ukusu biber
- 1 kašičica belog luka u granulama
-  300 g šampinjona
-  4 šoljice pirinča
-  4-5- kašika maslinovog ulja
- 1 kašičica morske soli
- 100 g kačkavalja
- malo peršunovog lista














PRIPREMA:


Iseckati crni luk sitno, praziluk i šargarepu na kolutiće, dodati maslinovo ulje i u dubljem tiganju ili odgovarajućoj šerpi prodinstati. Dodati začine i zajedno još malo prodinstati. Dodati šampinjone iseckane na listiće i takodje prodinstati. Ubaciti pirinač, promešati i naliti vodom da prelije sve sastojke. Ostaviti da prokuva voda i kuvati još nekih 10 minuta. Poklopiti, isključiti ringlu i ostaviti posudu na ringli. 
Pirinač će pokupiti višak vode a neće se prekuvati. Dodati kačkavalj rendani, promešati i posuti peršunovim listom.
Servirati toplo kao glavno jelo i prilog uz meso. U mom slučaju je servirano samo i u kombinaciji sa pohovanom piletinom.














Prijatno!

Нема коментара:

Постави коментар

Možete komentarisati ali bez uvredljivih sadržaja.