Sneško domaćica

Sneško domaćica


Naučila sam da kuvam kada sam se udala. Sada, posle 39 godina braka, uživam u kuvanju i spremanju raznih jela, poslastica, kolača i torti za svoju porodicu i prijatelje. Volim da eksperimentišem i isprobavam nove recepte.

петак, 06. новембар 2015.

POHOVANO PILEĆE BELO MESO











POTREBNE NAMIRNICE:


- 2 komada pilećeg belog mesa
- 3 komada jaja
- 1 kašika sušeni biljni začin bez soli
- 1 kašičica morske soli
- 1 kašičica karija ili kurkume
- 100 g brašna
- 4 kašike susama
- mešavina maslinovog i suncokretovog ulja za prženje


















PRIPREMA:


Belo meso ako je sa koskom odkostite a ako je filet bez koske presecite ga vodoravno na tanje šnicle i još jednom da se dobiju komadi kao kocke.
U posebnu posudu izlomite jaja, umutite ih viljuškom i dodajte začine, deo brašna i susam. Sve dobro sjedinite i ako je potrebno dodajte još brašna jer treba da dobijete gustu smesu, koja će lako da se lepi za meso.
U dublji tiganj sipajte pomešano ulje i zagrejete. Meso umačite u pripremljenu smesu i pržite. Kada porumeni okrenite ga da se ispeče i sa druge strane. Rešetkastom kašikom meso izvadite u posudu sa papirnom salvetom koja će pokupiti višak masnoće.
Meso služite uz prilog po vašoj želji. U mom slučaju to je bio rižoto.






Prijatno!

Нема коментара:

Постави коментар

Možete komentarisati ali bez uvredljivih sadržaja.