Sneško domaćica

Sneško domaćica

Volim da kuvam i pripremam razna jela, poslastice, peciva, kolače, torte ... za moju porodicu i prijatelje. Uživajte i vi sa nama.

петак, 6. новембар 2015.

PALAČINKE OD HELJDINOG BRAŠNA











POTREBNE NAMIRNICE:


- 2 komada jaja
- 1/2 kašičice soli
- 1 kesica vanilin šećera
- 100 g belog brašna
- 100 g integralnog heljdinog brašna
- 50 ml maslinovog ulja
- voda 
- maslinovo ulje za prženje 
















PRIPREMA:

Jaja izlomite u dublu posudu, dodajte so i mutite mikserom dodajući 500 ml tople vode. Kada dobijete penastu masu, dodajte vanilin šećer, oba brašna i ulje. Sve sjedinite u kompaktnu smesu. Ako je potrebno dodajte još malo vode ili brašna jer treba da dobijete smesu koja je ni gusta a ni previše retka već da se lepo razliva.
Teflonski tiganj za palačinke stavite da ringlu da se zagreva, kod mene je to na 7 a temperatura ide do 9 a vi to uraedite prema vašem šporetu. U tiganj dodajte trun ulja i izlijte kutlaču smese i okretanjem tiganja razlujte smesu. Kada palačinka se odvoji od ivica i nije sirova sa gornje strane okrenite je da se izpeče i sa druge strane. Izvadite pečenu palačinku na tanjir. Kad razlivate svaku palačinku dodajte i trun ulja jer zbog heljde palačinke hoće da se lepe.
Postupak ponavljajte sve dok imate palačinke.
Poslužite tople, kao slatku ili slanu varijantu, uz fil po želji. 
Ako se desi da vam ostane neka palačinka pokrijte tanjir najlon kesom i ušuškajte. Na ovaj način ostaće mekane i sutradan.









Prijatno!

Нема коментара:

Постави коментар

Možete komentarisati ali bez uvredljivih sadržaja.